animiertes-iran-fahne-flagge-bild-0001          

 

 

      

گالری تصاویر
پیوندهای مهم
  • پورتال امام خمینی
  • دفتر مقام معظم رهبری
  • ریاست جمهوری
  • معاونت امور مجلس
  • نقشه جامع علمی کشور
  • Ministry of Science, Research and Technology
  • صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی کشور
گذرنامه

 

پرسش1- سال ها پيش بصورت قانونی با گذرنامه قديمی از ايران خارج شده ام. درحال حاضر دارای گذرنامه آلمانی، شناسنامه جديد عكس دار و گذرنامه قديمی می باشم. برای دريافت گذرنامه جديد چه اقدامی بايد انجام دهم؟

پرسش2- مي خواهم برای فرزندانم كه ۱۳و ۱۶ساله هستند و در گذرنامه قديمی همسرم همراه ايشان بوده  و از كشور بصورت قانونی خارج شده اند درخواست گذرنامه نمايم. اما گذرنامه قديم همسرم موجود نمي باشد. جهت درخواست برای آنان چه اقدامی انجام دهم؟

پرسش3- مي خواهم برای فرزندانم كه ۱۶و ۱۹سال دارند و همراه مادرشان چند سال قبل از ايران بصورت قانونی خارج و دارای گذرنامه آلمانی بوده و گذرنامه قبلی مادرشان نيز موجود     مي باشد تقاضای تفكيك گذرنامه نمايم. چه اقدمی بايد انجام دهم؟

پرسش4- فرزندانم متولد خارج از كشور بوده و مي خواهند گذرنامه جديد دريافت نمايند. بايد چه مبلغی بابت گذرنامه پرداخت نمايند؟

پرسش5-چنانچه فردی نام و نام خانوادگی یا تاریخ تولد در شناسنامه تغيير كرده باشد  می تواند گذرنامه را تعويض نمايد يا خير؟

پرسش6- مدت يكسال است كه گذرنامه خود را گم كرده ام، برای دريافت گذرنامه بايد چه اقدامی انجام دهم؟

پرسش7- فرزندانم در آلمان متولد شده اند و چون اصل شناسنامه والدين جهت صدور شناسنامه فرزند موجود نمي باشد، لذا مي خواهم نام او را در گذرنامه مادرش، درج تا به ايران مسافرت نمايد. بايد چه اقدامی انجام دهم؟

پرسش 8- كسی كه نامش در گذرنامه به عنوان همراه ثبت شده، آيا مي تواند بدون صاحب اصلی گذرنامه و با گذرنامه وی مسافرت نمايد؟

پرسش 9- فرزندان تا چه سنی می توانند در گذرنامه والدين همراه باشند؟

پرسش10- چنانچه فرزند كوچك شخصی بخواهد با شخص ديگری غير والدين خود مثل پدر يا مادر بزرگ به ايران سفر كند می تواند در گذرنامه آنان همراه شود؟ در صورتی كه پاسخ مثبت است چگونه؟

پرسش11- آيا در صورت ارسال فتوکپی فيش بانكی انجام امور گذرنامه امكانپذير است؟

پرسش۱2- چنانچه فردی گذرنامه اش را در موعد مقرر تمديد ننمايد آيا امكان تمديد آن هست يا خير؟ و آيا شامل جريمه می شود؟

پرسش۱3- چنانچه فردی دارای شناسنامه قديمی بوده ولی فاقد گذرنامه می باشد می تواند همزمان نسبت به تعويض شناسنامه و درخواست گذرنامه اقدام نمايد؟

پرسش14- چنانچه فردی دارای گذرنامه قديمی بوده ولی فاقد شناسنامه می باشد می تواند درخواست تجديد گذرنامه نمايد؟

پرسش15- خانمی كه دارای همسر خارجی می باشد آيا می تواند نام فرزندانش را در گذرنامه و شناسنامه خود وارد كند؟

پرسش 16- درصورت ازدواج یک خانم ایرانی با فردی خارجی و عدم ثبت قانونی این ازدواج، آیا امکان دریافت پاسپورت ایرانی برای فرزند حاصل این ازدواج می باشد؟ 

پرسش17- آیا اگر کسی از ایران خارج و پناهنده کشور دیگری شده باشد می تواند به ایران سفر نماید؟

پرسش18- آیا با گذرنامه ی ایرانی که مدت اعتبار آن پایان پذیرفته است و به دلایلی فرصت کافی برای تجدید نداشته باشند، می توان وارد کشور شد؟ 

پرسش19- برای صدور گذرنامه در داخل ایران برای ایرانیان مقیم خارج از کشور چه مدارکی مورد نیاز است و چه باید کرد؟ 

پرسش 20- باتوجه به اینکه اصل مدارک هویتی درایران باشد آیا امکان تمدید گذرنامه در سرکنسولگری مونیخ امکان دارد؟

پرسش 21 –جهت تفکیک از گذرنامه والدین حضور پدر ومادر الزامی است؟

پرسش 22 –برای کودکان تازه متولد شده آیا حضور پدر جهت صدور گذرنامه اجباری است؟

پرسش23 –مدت زمان تقریبی که طول می کشد گذرنامه تجدیدشده وازطریق پست ارسال گردد چقدر است؟ 

پرسش24 –کسانی که گذرنامه قبلی خودرا درنمایندگی های جمهوری اسلامی ایران دربرلین ، فرانکفورت وهامبورگ دریافت نموده اند آیا می توانند درخواست صدورگذرنامه جدید خودرا به نمایندگی مونیخ اعلام نمایند؟

 

 سال ها پيش بصورت قانونی با گذرنامه قديمی از ايران خارج شده ام. درحال حاضر دارای گذرنامه آلمانی، شناسنامه جديد عكس دار و گذرنامه قديمی می باشم. برای دريافت گذرنامه جديد چه اقدامی بايد انجام دهم؟پرسش1- سال ها پيش بصورت قانونی با گذرنامه قديمی از ايران خارج شده ام. درحال حاضر دارای گذرنامه آلمانی، شناسنامه جديد عكس دار و گذرنامه قديمی می باشم. برای دريافت گذرنامه جديد چه اقدامی بايد انجام دهم؟

به قسمت گذرنامه بند تجدید یا تعویض گذرنامه سایت نمایندگی مراجعه و مدارك لازم را براساس آن تكميل و ارسال نماييد.

مي خواهم برای فرزندانم كه ۱۳و ۱۶ساله هستند و در گذرنامه قديمی همسرم همراه ايشان بوده  و از كشور بصورت قانونی خارج شده اند درخواست گذرنامه نمايم. اما گذرنامه قديم همسرم موجود نمي باشد. جهت درخواست برای آنان چه اقدامی انجام دهم؟

 به قسمت گذرنامه بندصدور گذرنامه سایت نمایندگی مراجعه نمایید . برای فرزندان بالای 15سال، چنانچه در شناسنامه ها محل الصاق عکس پیش بینی شده باشد همزمان با الصاق عکس در شناسنامه نسبت به درخواست صدورگذرنامه وکارت ملی اقدام نمایید درغیر این صورت شناسنامه برای تعویض به ایران ارسال خواهد شد. چنانچه اصل گذرنامه ای که متقاضی با آن به عنوان همراه ازایران خارج شده است موجود نمی باشد، با بخش گذرنامه نمایندگی تماس گرفته تا درخصوص چگونگی نحوه اقدام و اخذ گذرنامه راهنمایی نمایند.

- اعلام تاریخ آخرین خروج از ایران موجب تسریع درصدورگذرنامه خواهد شد.

- فرزند بالای ۱۸سال بايد شخصاً مدارك را تكميل و امضاء نمايد.

مي خواهم برای فرزندانم كه ۱۶و ۱۹سال دارند و همراه مادرشان چند سال قبل از ايران بصورت قانونی خارج و دارای گذرنامه آلمانی بوده و گذرنامه قبلی مادرشان نيز موجود     مي باشد تقاضای تفكيك گذرنامه نمايم. چه اقدمی بايد انجام دهم؟

به قسمت گذرنامه بند تفکیک گذرنامه سایت نمایندگی مراجعه نمایید . برای فرزندان بالای 15سال، چنانچه در شناسنامه ها محل الصاق عکس پیش بینی شده باشد همزمان با الصاق عکس در شناسنامه نسبت به درخواست صدورگذرنامه وکارت ملی اقدام نمایید درغیر این صورت شناسنامه برای تعویض به ایران ارسال خواهد شد.

- اعلام تاریخ آخرین خروج از ایران موجب تسریع درصدورگذرنامه خواهد شد.

- فرزند بالای ۱۸سال بايد شخصاً مدارك را تكميل و امضاء نمايد.

فرزندانم متولد خارج از كشور بوده و مي خواهند گذرنامه جديد دريافت نمايند. بايد چه مبلغی بابت گذرنامه پرداخت نمايند؟

سن فرزندان مهم می باشد. چنانچه دارای شناسنامه ایرانی می باشند با مراجعه به سایت سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مونیخ، امور کنسولی - بخش گذرنامه- بند صدورگذرنامهمدارک را تکمیل و به نمایندگی ارسال نمایید. درصورت نداشتن شناسنامه به سایت نمایندگی-  امور کنسولی- بخش شناسنامه وکارت ملی بندهای- صدور شناسنامه فرزند زیر 18 سال و صدور شناسنامه برای افراد بالای 18 سال مراجعه نموده و پس ازتکمیل مدارک نسبت به اخذ شناسنامه اقدام نمایید. باتوجه به اینکه وضعیت فرزندان (سال تولد) مشخص نمی باشد توصیه می شود جهت اطلاعات تکمیلی مطالب مندرج در پرسش و پاسخ شماره3 را نیز مطالعه نمایید. درخصوص هزینه ها به جدول هزینه های کنسولی مراجعه نمایید.( لینک به هزینه های کنسولی)

چنانچه فردی نام و نام خانوادگی یا تاریخ تولد در شناسنامه تغيير كرده باشد می تواند گذرنامه را تعويض نمايد يا خير؟

بلی. جهت صدورگذرنامه جدید به قسمت امور گذرنامه بند تجديد یا تعویض گذرنامه مراجعه و نسبت به تكميل و ارسال مدارك اقدام نمايند.

مدت يكسال است كه گذرنامه خود را گم كرده ام، برای دريافت گذرنامه بايد چه اقدامی انجام دهم؟

به بخش امور گذرنامه بندگذرنامه مفقود شده یا سرقت شده سایت نمایندگی مراجعه و نسبت به تكميل و ارسال مدارک به نمایندگی اقدام نماييد.

 فرزندانم در آلمان متولد شده اند و چون اصل شناسنامه والدين جهت صدور شناسنامه فرزند موجود نمي باشد، لذا مي خواهم نام او را در گذرنامه مادرش، درج تا به ايران مسافرت نمايد. بايد چه اقدامی انجام دهم؟

 ابتدا باید نسبت به اخذ شناسنامه جهت فرزندان  اقدام نمایید . باتوجه به اینکه براساس دستورالعمل جدید ، عنوان همراه درگذرنامه حذف گردیده و هرفرد از بدو تولد صرفا با دراختیار داشتن گذرنامه مستقل می تواند مسافرت نماید، بنابراین پس از صدور شناسنامه جهت فرزندان  با درخواست پدر یا ولی قانونی (فرزندان زیر سن18 سال نیازبه این اجازه نامه دارند) گذرنامه جدید صادرمی گردد. توجه: شرایط اخذ شناسنامه جهت فرزندان براساس سن آنان متفاوت     می باشد. بهمین منظور به بخش شناسنامه وکارت ملی، بندهای صدور شناسنامه فرزند زیر 18 سال و صدور شناسنامه برای افراد بالای 18 سال در سایت نمایندگی مراجعه نمایید.

- چنانچه قصد مسافرت به ایران را دارید و بهر دلیلی امکان صدور شناسنامه در نمایندگی وجود نداشته باشد ابتدا می بایست نسبت به ترجمه وتایید اصل گواهی تولد فرزندان ( در صورتیکه درحوزه سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مونیخ صادر شده است) در این نمایندگی اقدام نمایید. سپس با درخواست پدر برای فرزند برگ عبور صادرمي گردد.

- برای اخذ شناسنامه فرزند در ايران، اصل گواهی ولادت تائيد شده توسط بخش کنسولی به همراه اصل شناسنامه والدين الزامی می باشد.

كسی كه نامش در گذرنامه به عنوان همراه ثبت شده، آيا مي تواند بدون صاحب اصلی گذرنامه و با گذرنامه وی مسافرت نمايد؟

 خیر. براساس دستورالعمل جدید ، عنوان همراه درگذرنامه حذف گردیده و هرفرد از بدو تولد صرفا با دراختیار داشتن گذرنامه مستقل می تواند مسافرت نماید.

 فرزندان تا چه سنی می توانند در گذرنامه والدين همراه باشند؟

 براساس دستورالعمل جدید ، عنوان همراه درگذرنامه حذف گردیده و هرفرد از بدو تولد صرفا با دراختیار داشتن گذرنامه مستقل می تواند مسافرت نماید.

چنانچه فرزند كوچك شخصی بخواهد با شخص ديگری غير والدين خود مثل پدر يا مادر بزرگ به ايران سفر كند می تواند در گذرنامه آنان همراه شود؟ در صورتی كه پاسخ مثبت است چگونه؟

خیر. براساس دستورالعمل جدید ، عنوان همراه درگذرنامه حذف گردیده و هرفرد از بدو تولد صرفا با دراختیار داشتن گذرنامه مستقل می تواند مسافرت نماید.

آيا در صورت ارسال فتوکپی فيش بانكی انجام امور گذرنامه امكانپذير است؟

بلی.  ولی ارسال اصل فیش در انجام کار تسریع می کند زیرا فتوکپی ارسالی بایستی توسط بخش حسابداری بررسی شود.

 چنانچه فردی گذرنامه اش را در موعد مقرر تمديد ننمايد آيا امكان تمديد آن هست يا خير؟ و آيا شامل جريمه می شود؟

بلی.  جريمه ای تعلق نمی گیرد.

 چنانچه فردی دارای شناسنامه قديمی بوده ولی فاقد گذرنامه می باشد می تواند همزمان نسبت به تعويض شناسنامه و درخواست گذرنامه اقدام نمايد؟

 لطفا توجه داشته باشید چنانچه شناسنامه مذکور مشمول هریک از شرایط مندرج در بخش شناسنامه وکارت ملی بند تعویض شناسنامه سایت نمایندگی گردد روند انجام امور کنسولی متفاوت است:

    الف) تعویض شناسنامه نمونه قدیم ( نمونه قبل از انقلاب اسلامی )  

    ب) تعویض شناسنامه های دو برگی نمونه جدید ( جلد قرمز و یا جلد سبز فاقد محل الصاق عکس)

بنابراین درصورت نیاز به تعویض شناسنامه، می بایست منتظر ماند تا پس از اینکه شناسنامه جدید صادرگردید همزمان نسبت به درخواست کارت ملی وگذرنامه اقدام نمایید. پیشنهاد        می گردد افراد  مشمول بند ( ب ) به کارشناس بخش امور گذرنامه مراجعه نموده تا درصورت امکان نسبت به صدور گذرنامه تسریع گردد.

چنانچه فردی دارای گذرنامه قديمی بوده ولی فاقد شناسنامه می باشد می تواند درخواست تجديد گذرنامه نمايد؟

خير. ارائه اصل شناسنامه الزامی می باشد.اما با اقدام درخصوص اخذ شناسنامه المثنی در نمایندگی وارائه مدارک مورد نیاز جهت صدورگذرنامه، می توانید همزمان نسبت به درخواست گذرنامه جدید اقدام نماید.

 خانمی كه دارای همسر خارجی می باشد آيا می تواند نام فرزندانش را در گذرنامه و شناسنامه خود وارد كند؟

در گذرنامه خير ولی پس ازثبت ازدواج و صدور "پروانه زناشویی"، با درخواست کتبی، نام فرزند درشناسنامه مادر درج می گردد.

درصورت ازدواج یک خانم ایرانی با فردی خارجی و عدم ثبت قانونی این ازدواج، آیا امکان دریافت پاسپورت ایرانی برای فرزند حاصل این ازدواج می باشد؟ 

خیر.  ولی پس ازثبت ازدواج و صدور "پروانه زناشویی"، با درخواست کتبی نام فرزند درشناسنامه مادر درج می گردد.

آیا اگر کسی از ایران خارج و پناهنده کشور دیگری شده باشد می تواند به ایران سفر نماید؟

بلی، ایرانیانی که به هر دلیل از ایران خارج شده اند و در کشور دیگر درخواست پناهندگی داده و یا پناهندگی آنان پذیرفته شده است و حتی دارای مدرک و گذرنامه پناهندگی باشند، می توانند با در دست داشتن مدارک لازم (عکس، شناسنامه، کارت شناسایی ملی، مدرک خدمت وظیفه عمومی و یا معافیت برای آقایان، مدرک اقامتی و همچنین در صورت لزوم رضایت پدر، رضایت همسر و . . .) به بخش کنسولی سفارت خانه ها، سرکنسولگری ها و دفاتر حفاظت منافع ایران در خارج از کشور مراجعه کرده و پس از دریافت گذرنامه و یا برگ عبور به ایران سفر نمایند. شایان ذکر است برای کسانی که پناهنده شده اند قانون هیچ گونه محدودیت و تنبیهی در نظر نگرفته است.

- چنانچه فردی مشمول بوده وخدمت نظام وظیفه را انجام نداده باشد در صورت داشتن شرایط استفاده ازتسهیلات خروج ویژه مشمولین ، با مراجعه به بنددرج مهر خروج مشمولین در گذرنامه بخش گذرنامه ، همزمان با درخواست گذرنامه فرم ومدارک مربوط به خروج ویژه مشمولین را به بخش کنسولی ارائه نماید.

 

آیا با گذرنامه ی ایرانی که مدت اعتبار آن پایان پذیرفته است و به دلایلی فرصت کافی برای تجدید نداشته باشند، می توان وارد کشور شد؟ 

بلی، با گذرنامه ایرانی که اعتبار آن خاتمه پیدا کرده باشد می توان وارد ایران شد ولی پس از ورود به ایران بایستی نسبت به تجدید آن اقدام نمود. درغیر اینصورت با گذرنامه خاتمه یافته نمی توان از کشور خارج شد. توصیه می شود مدتی قبل ازسفر به ایران به نمایندگی مراجعه وگذرنامه را تجدید نمایید. در صورت اضطرار با گذرنامه خاتمه یافته وارد کشور شوند ولی مدارک لازم مانند عکس، اصل شناسنامه، اصل کارت شناسایی ملی، مدرک اقامتی، مدرک خدمت وظیفه عمومی و یا معافیت برای آقایان و در صورت نیاز رضایت همسر و یا پدر و... را همراه داشته و یا پیش بینی نمایند. شرایط شرکت های هواپیمایی نیز مدنظر قرار گیرد تا با گذرنامه خاتمه یافته منعی برای تهیه بلیط و سفر وجود نداشته باشد.

برای صدور گذرنامه در داخل ایران برای ایرانیان مقیم خارج از کشور چه مدارکی مورد نیاز است و چه باید کرد؟ 

عکس جدید بدون کلاه و عینک برای آقایان و با حجاب کامل برای خانم ها، اصل شناسنامه ایرانی، اصل کارت شناسایی ملی ایرانی، مدرک اقامت خارجی، مدرک خدمت وظیفه عمومی و یا معافیت برای آقایان و در صورت نیاز رضایت همسر و یا پدر و . . ..

باتوجه به اینکه اصل مدارک هویتی درایران باشد آیا امکان تمدید گذرنامه در سرکنسولگری مونیخ امکان دارد؟

بله. بستگان ویا نماینده قانونی فرد متقاضی باید از طریق وزارت امورخارجه یا نمایندگی های وزارت امورخارجه در شهرستان اقدام به ارسال مدارک نمایند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک نمایید.

جهت تفکیک از گذرنامه والدین حضور پدر ومادر الزامی است؟

خیر. حضور والدین اجباری نیست.

برای کودکان تازه متولد شده آیا حضور پدر جهت صدور گذرنامه اجباری است؟

بله. حضور پدر جهت اجازه صدورگذرنامه کودکان الزامی می باشد.

مدت زمان تقریبی که طول می کشد گذرنامه تجدیدشده وازطریق پست ارسال گردد چقدر است؟

حدود 7الی 10روزکاری.

کسانی که گذرنامه قبلی خودرا درنمایندگی های جمهوری اسلامی ایران دربرلین ، فرانکفورت وهامبورگ دریافت نموده اند آیا می توانند درخواست صدورگذرنامه جدید خودرا به نمایندگی مونیخ اعلام نمایند؟

بله. چنانچه محل اقامت آنها درایالتهای بایرن وبادن وتمبورگ باشد، بایستی درخواست انتقال پرونده کنسولی خودرا به نمایندگی مربوطه اعلام نموده تا پرونده فردمتقاضی به سرکنسولگری مونیخ ارسال شود.  

جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک نمایید.

اداره کل ارزیابی و نظارت

سامانه تاک - تایید اسناد کنسولی
برای تایید کلیه اسناد کنسولی و دانشجویی اعم از وکالتنامه ، گواهی امضا، تایید مدارک دانشجویی و پزشکی امکان پذیر است
سامانه امور کنسولی و ایرانیان
در این سامانه کلیه فرم های کنسولی و قوانین مربوطه درج گردیده است
کليه حقوق اين سايت متعلق است به وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران