گالری تصاویر
پیوندهای مهم
  • پورتال امام خمینی
  • دفتر مقام معظم رهبری
  • ریاست جمهوری
  • معاونت امور مجلس
  • نقشه جامع علمی کشور
  • Ministry of Science, Research and Technology
  • صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی کشور
۳–۳ ازدواج زن ایرانی و مرد خارجی- صدور پروانه زناشویی

به استناد ماده ۱۰۶۰  قانون مدنی «ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجه در مواردی هم که مانع قانونی ندارد موکول به اجازه مخصوص از طرف دولت است». براساس این قانون زن ایرانی می بایست برای ثبت ازدواج با مرد خارجی نسبت به دریافت این اجازه نامه که «پروانه زناشویی» نامیده می شود از سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مونیخ اقدام نماید.

مدارک لازم :

۱- تکمیل فرم ضمیمه توسط زن و مرد در دو نسخه

۲- اصل شناسنامه زن

  • دارندگان شناسنامه های المثنی باید از طریق بستگان خود در ایران و مراجعه به حوزه صادر كننده شناسنامه فرد و اداره كل ثبت احوال امور خارجه (واقع در خیابان امام خمینی، چهار راه شیخ هادی) و اداره سجلات و احوال شخصیه وزارت امور خارجه (واقع در میدان امام خمینی، جنب موزه پست، ساختمان شماره ۳) نسبت به تهیه و ارایه گواهی تجرد نیز اقدام نمایند

۳- اصل گذرنامه ها و اقامتهای مرد و زن و دو سری كپی از صفحات مشخصات

۴- گواهی نامه بهداشتی مبنی بر سلامتی جسمی و روحی و نداشتن هرگونه بیماری واگیردار و یک نسخه فتوکپی آن سلامتی مرد و زن

  • درصورتی که زوجین دارای فرزند می باشند نیازی به ارائه گواهی نامه بهداشتی نمی باشد
  • درخصوص گواهی نامه بهداشتی کافیست از پزشک یا بیمارستان یک گواهی همانند نمونه زیردریافت نمایید:
  • نمونه گواهی پزشكی جهت ثبت ازدواج: (بدینوسیله گواهی می شود طبق آزمایشات انجام شده از آقای ........... فرزند ............ و خانم .........فرزند .............. علایمی مبنی بر ابتلا به بیماری‌های تالاسمی، ایدز و مقاربتی و هم‌چنین مصرف مواد مخدر و اعتیاد مشاهده نمی شود)

۵- اصل گواهی تشرف مرد (در صورتی که مرد غیر مسلمان باشد) به دین مبین اسلام از مراکز اسلامی مورد تایید این نمایندگی و دو سری کپی آن

۶- اصل ازدواج شرعی صادره از مراکز اسلامی مورد تایید این نمایندگی و دو سری كپی آن

۷- اصل گواهی تولد بین المللی مرد (Internationale Geburtsurkunde) و دو نسخه کپی آن

  • افرادی که در خارج از آلمان متولد شده اند ، می بایست گواهی ولادت را از کشور مربوطه اخذ و به تایید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در آن کشور برسانند.

۸- تعداد ۱۱ قطعه عکس جدید برای هر نفر (عكس زن با حجاب اسلامی)

۹- گواهی ازدواج محل (ازدواج آلمانی)  و دو سری كپی آن

  • متقاضیانی كه ازدواج خود را در خارج از آلمان ثبت كرده‌اند لازم است گواهی ازدواج محلی خود را به تأیید و ترجمه سفارت كشور محل ازدواج در آلمان و سپس وزارت امور خارجه آلمان و یا سفارت جمهوری اسلامی ایران در آن كشور برسانند

۱۰- اصل گذرنامه ایرانی زن و دو سری کپی از صفحه مشخصات آن

۱۱- پرداخت هزینه های مربوط به ثبت ازدواج و صدور پروانه زناشویی برابر جدول تعرفه هزینه های کنسولی که در بخش مربوطه ذکر شده است.

  • با همراه داشتن کارت بانکی (EC-Karte) می توانید هزینه های مربوطه را در محل سرکنسولگری پرداخت نمایید. پرداخت هزینه ها از طریق واریز بانکی (Überweisung) به حساب جاری سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران- مونیخ و ارایه رسید (Überweisungsbeleg) آن نیز ممکن می باشد.

۱۲- رضایتنامه رسمی پدر خانم ، مبنی بر موافقت با ازدواج وی با مرد موردنظر در اولین ازدواج

  • چنانچه ولی زوجه مقیم خارج از کشور باشد با مراجعه به نمایندگی جمهوری اسلامی ایران، نسبت به تنظیم سند اجازه نامه اقدام شود.
  • چنانچه ولی مقیم ایران می باشد، با مراجعه به دفاتر رسمی نسبت به تنظیم سند اجازه نامه اقدام گردد
  • درصورت فوت ولی زوجه، ارائه اصل خلاصه سند ثبت فوت صادره از سازمان ثبت احوال کشور ضروری است

۱۳- اصل گواهی عدم سوء پیشینه زوج و گواهی اشتغال به کار و داشتن استطاعت مالی زوج و نیز تعهد زوج مبنی بر پرداخت نفقه و بلیط مراجعت زوجه و فرزندانش به ایران (درصورت درخواست زوجه، در غیر اینصورت فرم ضمیمه در پایین توسط زن تکمیل گردد)

 

نکات مهم:

الف) حضور زوجین جهت امضای اسناد و دفاتر ازدواج در محل نمایندگی ضروری است

ب) پس از تهیه و تکمیل کلیه مدارک، برای تعیین وقت قبلی به لینک زیر مراجعه نمایید:

لینک - تعیین وقت جهت امور سجلی

جهت کسب هرگونه راهنمایی و یا اطمینان از کامل بودن مدارک خود می توانید از طریق ایمیل و یا تلفن با این سرکنسولگری تماس حاصل فرمایید .

 

لینک دریافت فرم - درخواست ثبت ازدواج با مرد خارجی

لینک دریافت فرم - انصراف از دریافت نفقه و بلیط هواپیما

 

اداره کل ارزیابی و نظارت

سامانه تاک - تایید اسناد کنسولی
برای تایید کلیه اسناد کنسولی و دانشجویی اعم از وکالتنامه ، گواهی امضا، تایید مدارک دانشجویی و پزشکی امکان پذیر است
سامانه امور کنسولی و ایرانیان
در این سامانه کلیه فرم های کنسولی و قوانین مربوطه درج گردیده است
کليه حقوق اين سايت متعلق است به وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران